Projectkosten

Verblijf

Onze verblijfsplaatsen liggen allemaal in Hout Bay.

We hebben contact met een appartments heel dicht bij het strand en verder kunnen we kamers of kleine appartementen aanbieden bij gastfamilies.

 

Zuid-Afrika is een prachtig land vol variatie. De verschillende culturen, het ‘Wildlife’ en de vriendelijkheid van de mensen geven het land kleur en charme.

Kaapstad, voor velen de mooiste stad ter wereld, is een metropool met alles wat je van een stad verlangt: nachtleven, musea, grote winkelcentra, de Tafelberg, parken, de haven, bioscopen, restaurants…..

Hout Bay ligt met auto of bus 20 minuten van Kaapstad af. Het ligt in een schilderachtige baai en loopt vanaf het strand omhoog tot aan de Tafelberg. Het is eenrustige en gemoedelijke badplaats. Je kunt lopend, met de taxi, met de nieuwe MyCitibus ( gaat iedere 10 minuten naar Kaapstad), met een gehuurde fiets of Citygolf (simpel te huren) iedere plek bereiken.

Imizamo Yethu is een township in Hout Bay. Officieel wonen er 2000 mensen, maar geschat word dat het er 40 000 zijn. Bijna alle projecten waarin UBUNTU actief is, bevinden zich in of vlak naast deze township, die in de volksmond ook Mandelapark of IY wordt genoemd.

Wat mag je tijdens je verblijf in Hout Bay van ons verwachten?

Afhaal- en wegbrengservice van en naar de luchthaven van Kaapstad.

Korte rondleiding en hulp bij je oriëntatie in Kaapstad en Hout Bay

Comfortabel onderkomen in een veilig en centraal gelegen gedeelte van Hout Bay. Het onderkomen deel je met een andere vrijwillig(st)er. Een éénpersoonskamer is tegen meerprijs te boeken.

Betrouwbare, persoonlijke en professionele Duitse/Nederlandse/Zuid-Afrikaanse begeleiding. Ze staat je 24 uur per dag, 7 dagen per week met raad en daad ter beschikking.

Solide organisatie van de lokale projecten.

Eén keer per week, tijdens de projectbespreking, eet je bij de projectleidster thuis aan een lange tafel met alle vrijwilligers en stagiaires en kunnen je ervaringen de revue passeren, kan je vragen stellen en antwoorden krijgen. Voor de overige maaltijden ben je zelf verantwoordelijk.

Je vervoer van en naar de projecten wordt door ons georganiseerd. Hout Bay is een overzichtelijke en niet al te grote plaats. De deelnemers die meer zelfstandig onderweg willen zijn, kunnen lopend, per taxi, met de nieuwe MyCitiBus (iedere 10 minuten naar Kaapstad), op een gehuurde fiets of CityGolf (gemakkelijk te huren) ieder doel bereiken.

Onze vrijwiligers- en stage-projecten zijn klein en overzichtelijk opgezet. Jouw inzet in de projecten is maatwerk: Jouw kennis en talenten worden optimaal benut.

Onze organisatie informeert je vooraf uitgebreid en zo mogelijk persoonlijk. Minstens een keer per jaar wordt er een informatiebijeenkomst gehouden.

Tips en hulp bij het plannen van je reis en je vrije tijd in Zuid-Afrika. Wij kunnen behulpzaam zijn bij het vinden van georganiseerde uitstapjes met betrouwbare lokale partners.

Evaluatie tijdens en na het werken in de projecten en deelname aan de reüniebijeenkomst.

Aan onze eigen projecten, zoals bijvoorbeeld SISTAHOOD en onze NGO UBUNTO4ALL kun je ook na je verblijf in Zuid-Afrika nog actief meewerken.        

Veilijgheid

Zoals in ieder vakantieland is het belangrijk om je door lokale bewoners goed te laten informeren en om geen onnodige risico’s te nemen. Omdat Zuid-Afrika niet alleen vakantieland is, maar ook een ontwikkelingsland, gelden hier bijzondere regels. Zuid-Afrika ligt op een ander continent en heeft veel verschillende culturen. Het heeft zijn eigen gedragscodes en als je je daar aan houdt, ben je er net zo veilig als in andere landen. Jullie begeleider weidt jullie graag in alle ‘ins and outs’ in.

We bieden onze vrijwilligers en stagiaires een onderkomen in een veilige en centraal gelegen plek in Hout Bay. Daar hoort een vertrouwde, professionele begeleiding bij die 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je vragen en voor je begeleiding ter beschikking staat.

unterkunft-township

 

 

 

Elk vrijwilliger en stagiare krijgt op het eind een certificaat.

Voor een stage berekenen we een eenmalige toeslag van €45, – per stagiaire. Dit bedrag dekt de extra instructie, begeleiding en contacten van de begeleidster met je school, die je als stagiaire vooraf, tijdens en na de stage nodig hebt.

De projectkosten zijn exclusief:

  • Vliegticket
  • Verzekering
  • Inentingen
  • Persoonlijke uitgaven zoals weekenduitstapjes, restaurants, geschenken, enz

DE TOTALE KOSTEN PER DEELNEMER BESTAAN UIT:

  • Ondernemerskosten zijn de kosten die nodig zijn om vrijwilligerswerk en stage überhaupt aan te kunnen bieden. Hieronder vallen bv. de kosten voor een website, bankkosten, geldwisselkosten, kosten voor het organiseren van informatiebijeenkomsten, huur, enz. maar ook de afhandeling en nazorg voor de vrijwilligers en stagiaires worden uit dit budget betaald.
  • Projectkosten zijn alle kosten die ter plekke in Zuid Afrika ontstaan: onderkomen, luchthaventransfer, begeleiding en verzorging. We proberen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Kaapstad is echter een moderne wereldstad en Hout Bay is een badplaats in opkomst, waardoor de kosten voor een veilig en comfortabel verblijf niet zo laag zijn als op het platte land. We bieden comfortabele onderkomens aan die voor onze vrijwilligers uit alle leeftijdsgroepen, passend zijn.
  • Donaties: Vergeet niet, UBUNTU ondersteunt de projecten waarin we actief zijn, ook financieel. Een deel van jouw bijdrage vloeit als donatie in de projecten.
  • Samengevat: het totaalbedrag dat iedere vrijwilliger betaalt, dekt de kosten voor een aangenaam, veilig, comfortabel en leerrijk verblijf vol nieuwe ervaringen. En wat we minstens zo belangrijk vinden: dit bedrag garandeert de voortgang van de projecten voor de lokale bevolking. Gaat het niet in de eerste plaats om de mensen hier:

Umuntu Mgumnutu Ngabanta: “ik ben omdat wij zijn en wij zijn omdat ik ben”

Waarom word ik niet voor mijn werk betaald en moet ik er zelfs voor betalen om waardevol werk te doen? 

In een land als Zuid- Afrika, waar het grootste deel van de bevolking werkeloos en arm is, kunnen en willen we geen mensen uit het rijke Europa betalen.

We kunnen hier, waar de mensen met en voor wie wij werken zelf in golfplaathutjes wonen, geen gratis onderkomen aan Europeanen ter beschikking stellen. We kunnen geen gratis eten uitdelen, terwijl het grootste deel van de mensen in de township honger heeft en we kunnen geen salaris betalen.

We dragen verantwoordelijkheid: arbeid door vrijwilligers, professionals of niet, moet professioneel begeleid worden. De vrijwilligers kennen de cultuur en de bijbehorende ‘regels’ niet en kunnen zonder begeleiding in plaats van hulp juist schade aanrichten. Deze begeleiding kost geld.

Onze onderkomens zijn veilig en comfortabel en de vrijwilligers worden dagelijks naar de projecten gebracht en weer opgehaald.

‘Last but not least‘ moeten de projecten waar de vrijwilligers in werken gefinancierd worden. UBUNTU is een commerciële organisatie maar werkt slechts kostendekkend. Dit betekent dat na aftrek van de onkostenvergoeding voor begeleiding en onderkomen, een groot deel van het geld in de projecten zelf stroomt. Als dat zover is, gaan we weer een nieuw project opstarten, bijvoorbeeld de opbouw van een leerling-ondersteunings-centrum aan de basisschool in Hout Bay.

warum-zahlen