Wie zijn wij

wer-sind-wir-ubuntu

Sylke Funk, de grondlegster van UBUNTU, woont sinds 2006 in Hout Bay. Ze is maatschappelijk werkster en gezinstherapeute en ze werkt in meerdere projecten in Hout Bay en Imizamo Yethu, de plaatselijke township. Goede, inspirerende opleiding en maatschappelijk werk met voldoende persoonlijke betrokkenheid en aandacht zijn richtingbepalend en belangrijk op de weg uit de armoede- en geweldsstructuren van de townships. We kunnen kinderen stimuleren om hun toekomst zelf in de hand te nemen. Als gezinstherapeute is Sylke ervan overtuigd dat als je het leven van de kinderen wilt veranderen, je de familie daarin moet betrekken.

Inmiddels ondersteunt UBUNTU steeds meer nieuwe projecten in Imizamo Yethu. Hierbij hebben wij hulp in de projecten zelf. Door de constante inzet van vrijwilligers en stagiaires bieden we de mensen hier de ondersteuning die ze nodig hebben en verdienen. Tegelijkertijd geven we onze stagiares en vrijwilligers een bijzondere en kostbare ervaring om mensen in hun sociale omgeving heel primair te kunnen helpen….. en dat op het mooiste plekje op aarde. UBUNTU werkt met verschillende leraren, maatschappelijk werkers, psychologen, logopedisten en ergotherapeuten in middelbare scholen, basisscholen, op naschoolse opvangen en in het township zelf.

Ook in Nederland, Duitsland, VS en in Zuid-Afrika werken wij met mensen samen die UBUNTU daadkrachtig ondersteunen. Wij hebben goed contact met universiteiten en scholen in Nederland, de VS en Duitsland.

UBUNTU wordt gedragen door:

Sylke Funk , directeur (sylke.funk@ubuntuforafrica.com)

Patrick Mentler, business contact in Duitsland. Patrick is UBUNTU’s Marketing- & PR-adviseur:  (patrick.mentler@ubuntuforafrica.com)

Burt Elliott, dominee, therapeut, en groepsleider (burt.elliott@ubuntuforafrica.com)

Ayanda Fango, Remedial hulp en Naschoolse Opvang

Welcome Dennis Witbooi, Responsibility coach and life coach

Cathelijne Bouwkamp, Adviseur en General Manager Ubuntu for All Nederland

MET ONZE ERVARING EN PROFESSIONELE KNOWHOW  IS JE STAGE/VRIJWILLIGERSWERK BIJ ONS IN GOEDE HANDEN

Sylke Funk-Kakebeeke

Sylke Funk-Kakebeeke

Directeur

Patrick Mentler

Patrick Mentler

Manager, Online Marketing Consultant

Ayanda Fango

Ayanda Fango

Remedial hulp en Naschoolse Opvang

Burt Elliot

Burt Elliot

Dominee, Therapeut

Cathelijne Bouwkamp

Cathelijne Bouwkamp

General Manager Ubuntu4All Nederland